Tarot-Tulkitsijat.Org - Artikkeli

Mitä tarot -kortit ovat ja mitä ne voivat meille kertoa

Tervetuloa, tarot korttien kiehtovaan ja ihmeelliseen maailmaan. Tässä pieni esittely siitä mitä kortit ovat, mistä ne tulevat ja mitä ne voivat meille antaa, kun katselemme ja kuuntelemme niitä sydämellä ja sisäisellä intuitiolla.

Tarot-kortit ovat avain ikivanhan viisauden lähteille. Ne kertovat, kuka ja mikä olemme ja mihin kannattaa pyrkiä. Kortit kertovat myös tulevaisuuden suuntaviitat, paljastavat menneisyyden salat ja neuvovat käsittelemään näitä asioita nykyhetkessä. Kortit opastavat myös kohtaamaan omat pelkomme ja voittamaan ne sisäisten voimavarojen avulla.

Meissä jokaisessa on hämmästyttäviä voimia kohdata elämä  sellaisena kuin se on. Pystymme myös muuttamaan elämän suuntaa parhaaksi katsomaamme päämäärää kohti, jos todella haluamme muutosta.

Mitä tietoisempia olemme itsestämme, sitä helpompi on arvioida objektiivisesti menneisyyttä ja nykyisyyttä, jopa kurkistaa tulevaan. Kortit eivät ole vain ennustamista varten, vaan ohjaavat meitä tietoisuutemme syvemmälle tasolle.

Useat historian ja nykypäivän merkkihenkilöt käyttävät tarot-korttien viisautta usein hyväkseen, kun tekevät ratkaisevia päätöksiä. On vain kuunneltava sydämellään, mitä kortit kertovat ja mihin ne opastavat kulkemaan.

Tarot-korttien iäksi arvioidaan noin 4000 vuotta. Korttien alkuperää ei tiedetä aivan tarkalleen, mutta niiden oletetaan tulevan muinaisesta Egyptistä. Siihen viittaavat viisauden jumala Thoth ja häntä symboloivat lukuisat eläinhahmot.

Kiinassa tarot on ollut alkujaan viisauden kirja. Siitä on katsottu neuvoja moniin elämän eri tilanteisiin ja asioihin. Eurooppaan tarot tuli jo keskiajalla. Italiassa se sai 1500-luvulla muodon tarocchi, joka oli aluksi peli. Myöhemmin siitä kehittyi 78 kortin klassinen korttipakka.

Tarot -pakka ja sen käyttö


Tarot -pakka jakautuvat seuraavasti:
  • 22 suurten salaisuuksien korttia
  • 16 hovikorttia ja
  • 40 pienten salaisuuksien korttia

Tarot-korttien tarkoituksena on toimia apuna silloin, kun haetaan vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja ongelmiin, joiden ratkaiseminen tuntuu vaikealta. Kortit auttavat vaikeidenkin päätösten tekemisessä antamalla suuntaviitan tielle, jota olisi viisainta lähteä kulkemaan. Aiheina voivat olla työ, ihmissuhteet, rakkaus tai mitkä tahansa tärkeät asiat elämässä.

Korteille voi esittää kysymyksiä menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevasta. Onko menneisyydessäsi asioita, jotka kulkevat jatkuvana taakkana vaikuttaen haitallisesti elämääsi? Anna korttien kertoa, mitä voisit tehdä, jotta vapautuisit menneisyyden painolastista ja olisit vapaa elämään täysipainoisesti.

Liittyykö nykyisyyteen jotain, mikä estää elämästä täysillä? Kyseessä saattaa olla mikä tahansa työhön, ihmissuhteisiin, perheeseen, ystäviin tai parisuhteeseen liittyvä häiriötekijä. Selvitä korttien avulla, miten ratkaiset ongelmasi ja pääset kulkemaan kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Haluatko tietää, mitä tulevaisuus tuo mukanaan? Esitä korteille kysymys ja voit yllättyä vastauksesta. Kortit auttavat sinua myös tulevaisuuteen liittyvien ratkaisujen ja muutosten tekemisessä. Ne myös ohjaavat sinua kohti sisäistä kasvua, viisautta ja voimaa.
Jos et ole valmis hyväksymään tarot-kortteja neuvonantajana, lähesty niitä avoimesti kuin hyvää, viisasta ystävää. Et koskaan lakkaa hämmästymästä sitä suoruutta, jolla kortit vastaavat sinulle valottaen elämäsi vaikeaselkoisia tai salattuja puolia.

Joskus kortit ovat  tummat, joskus valoisat, mutta koskaan ne eivät ole yksitoikkoiset.

Lämmöllä sinun: Paula Korela